dilluns, 17 de novembre del 2008

El cinema, a YouTube

El portal començarà a oferir pel·lícules d'una de les grans productores d'Hollywood

Càmeres, llums, acció i YouTube. Aproximadament en un mes el portal de vídeos (youtube) oferirà pel.lícules, segons desvetlla CNET News. Google es troba en negociacions amb una de les grans productores d'Hollywood, encara que el seu nom encara no s’ha anomenat.
La posada en escena del portal en el món del cinema serà aproximadament en un mes, segons declaracions efectuades per dos directius que es troben al dia de les negociacions: "No és imminent, però succeirà. Si tot va bé, dintre dels pròxims 30 a 90 dies", recull CNET News. El model de negoci que oferix Google seria el finançament mitjançant publicitat per a poder visionar les pel.lícules en streaming.

No totes les productores estan a favor d’introduir continguts en aquesta plataforma, encara que algunes productores com Lionsgate ja van oferir la possibilitat d’oferir diferents curts a YouTube. L'interès de Google per oferir aquest tipus de continguts no és nou i fins i tot ho reconeixen públicament : "Estem en negociacions amb una gran varietat d'empreses d'entreteniment. El nostre objectiu és oferir la màxima varietat per als nostres usuaris, socis i anunciants."

Aproximadament fa un mes Google també va tancar un acord amb la productora CBS per a oferir tant sèries clàssiques com actuals, entre elles Sensació de Viure o Dexter. A la varietat de continguts s'uneix YouTube en alta definició i el canvi del límit de grandària que es va incrementar de 100 Mb a 1Gb. Les crispetes amenacen amb embrutar massa teclats.


He trobat aquesta notícia interessant, ja que és un dels temes que s'han de treballar per grups, i perquè fa no gaire hem hagut de penjar el nostre vídeo al Youtube.
A partir d'ara, el Youtube deixarà de ser exclusivament per a penjar vídeos curts, i es començaran a emetre pel.lícules i sèries de televisió.