diumenge, 9 de novembre del 2008

El "pen drive" s’introdueix en el diccionari de la Reial Acadèmia

La informàtica té un altre representant des de l'última reunió de la RAU: les sigles "USB" han estat també acceptades.

La Reial Acadèmia Espanyola ha aprovat en les seves últimes sessions la inclusió en el Diccionari del petit i útil "pen drive" i de les sigles "USB". Les dues primeres novetats han de ser remeses encara a les Acadèmies hispanoamericanes de la Llengua, per a veure si les accepten o proposen canvis, però en qualsevol cas responen al desig d'aquestes institucions de "aapropar el Diccionari al món actual", com afirma en una entrevista amb EFA, el secretari de l'Acadèmia, J. Manuel Blecua.

La voluntat de "innovar" és la qual ha dut als acadèmics espanyols a aprovar fa uns dies l'expressió anglesa "pen drive", definida com "dispositiu portàtil petit d'emmagatzematge de dades", i "USB", la coneguda sigla de "Universal Serial Bus", que s'inclouria com "presa de connexió universal d'ús freqüent en les computadores". De moment, "pen drive" -la seva incorporació al DRAE va ser proposada per José Manuel Sánchez Ron, historiador de la Ciència- apareixerà en cursiva, atès que és "un anglicisme pur", i ja es veurà si les Acadèmies americanes proposen una definició diferent, assenyala Blecua, responsable de les comissions encarregades del Diccionari.


Aquesta notícia demostra que mica en mica la societat va evolucionant cap a una societat on la informàtica té una gran importància, com demostra el fet de que s'introdueixin mots anglesos al diccionari de la Reial Acadèmia. Gràcies a això, la gent coneixerà alguns mots informatics i sabran quina utilitat tenen.


enllaç