dilluns, 1 de desembre del 2008

Cultura lliure i programari lliure

Avui, per comensar la classe hem fet un debat sobre 4 situacions que passen a les escoles, i hem dit si eren correctes o no, a continuació hem parlat de les llicències i copyrights que hi ha, i que això ens ajuda a que els nostres treballs tinguin drets reservats. Cada llicència creative Commons permet distribuir, copiar… els nostres treballs sota certes condicions que podem escollir. Hi ha 4 condicions que són la de reconeixement, la no comercial, la d’obra no derivada i la de compartir igual. Aquestes 4 opcions es poden combinar de manera diferent. També hi ha la possibilitat d’escollir que la teva obra és de domini públic, és com dir que no tens cap dret reservat.

També hem parlat de una Mini Unitat Didàctica sobre el programari lliure. En aquesta MUD ens parla del codi Font, que està format per la relació completa d’expressions complexes, del codi executable que consisteix en convertir el codi Font en sèries d’instruccions bàsiques mitjançant la compilació. Ens han explicat el programari convencional que limita moltes possibilitats com de traduir, corregir errades etc… Hi ha diferents tipus de programari convencional com són: el programari gratuït, el programari de prova, i el programari comercial.
S’ha parlat del programari de codi obert i del programari lliure que es pot fer servir per a qualsevol finalitat, com el Firefox, el OpenOffice…